Weight Loss Coach

De 'nederlander' wordt niet alleen langer maar ook zwaarder. In Nederland heeft 57% van de mannen en 50% van de vrouwen overgewicht. 12% van de Nederlanders heeft zelfs ernstig overgeweicht. Het percentage stijgt nog steeds. Overgewicht is niet alleen een esthetisch probleem, het  leiden tot lichamelijk klachten, diabetes, hart en vaatziekte, ademhalingsproblemen, slaapstoornis, gewrichtspijn en depressies. 

Of de oorzaak van je overgewicht nu ligt aan factoren die je zelf in de hand hebt of aan factoren die je zelf minder goed kunt beïnvloeden, er is iets aan te doen. Door meer te bewegen en goed te eten. Met de juiste begeleiding kun je je ideale (haalbare) gewicht bereiken. Of dit nu gaat om het verliezen van 5 kilo of 25 kilo.

Als richtlijn gebruik ik het 1-2-3 principe, in het kort uitgelegd: vetten, koolhydraten en eiwitten in de juiste verhouding. Op een gezonde en verantwoorde manier wordt het huidige eetpatroon stap voor stap aangepast. Tips, support, menu's en recepten zorgen ervoor dat je een eetprogramma ontwikkelt die past bij jouw leefstijl. Door bewust te worden van je voeding zul je merken dat het (over)gewicht zal afnemen en de spiermassa behouden blijft.

Naast het coachen bij het verliezen van 'die extra kilootjes' heb ik ervaring met patienten die een gastric bypass (maag-omleiding) of gastric stapling (maagverkleining)  hebben of nog ondergaan. Niet alleen de voorbereiding op deze operatie maar ook de nazorg en juiste begeleding dragen bij het bereiken van de gewenste resultaten en een goed herstel. Dergelijke operaties moeten niet onderschat worden en vragen de juiste begleiding en coaching zowel fysiek als mentaal. Ook begeleid ik patienten die voor een operatie gewicht moeten verliezen.

Wat je doel ook is: verbeter je conditie en bereik jouw ideale gewicht.

 Voel je weer thuis in je eigen lijf. 

Ga de uitdaging aan en bel of mail voor een een vrijblijvend consult